Aktualności

Kulinarny „biały kruk”

  • 08-05-2014
Tworząc Rzeszowski Szlak Kulinarny zorganizujemy cztery warsztaty kulinarne. Ich celem będzie prezentacja lokalnych potraw, a poprowadzi je doświadczona w daniach kuchni regionalnej - Rzeszowianka z urodzenia - Jagna Niedzielska. Przepisy zaczerpnięte zostaną z wydanej w Rzeszowie w 1885 r. publikacji „Książka kucharska czyli jasna i dokładna nauka sporządzania potraw mięsnych i postnych”. Poniżej tak wygląda reprint tej książki, który - dzięki staraniom regionalisty Marka Czarnoty i Urzędu Miasta Rzeszowa - ukazał się lat temu kilka.
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION