Nowa karta, nowe (przy)smaki
Od kilku dni restauracja Zamku Dubiecko w Dubiecku wprowadziła nową kartę menu. Jej Szef Kuchni skomponował listę dań, na której nie zabraknie przysmaków kuchni regionalnej, dziczyzny, dań jarskich czy delikatnych potraw dla najmłodszych. W restauracji Zamku Dubiecko zarówno kulinarni tradycjonaliści, jak i poszukiwacze nowych smaków znajdą coś odpowiedniego dla siebie.
Jak piszą o sobie: „Podajemy dania proste, lecz godne poematu, przyrządzone z najwyższą wirtuozerią i co najważniejsze - z sercem. W naszej karcie przeważają dania kuchni staropolskiej, ale znajdą tutaj Państwo także potrawy będące fantazjami szefa kuchni. Warto spróbować wyśmienitej kaczki na karmelizowanych jabłkach w miodzie, rozpływającej się w ustach pieczeni z jelenia z jałowcem i prawdziwkami, podanej z pierogiem z kaszy gryczanej po staropolsku a także słodkości takich jak szarlotka.”
Szczegóły: www.zamek.dubiecko.com