Gotuj z tradycją
Dyrekcja Muzeum Kultury Ludowej w Kolbuszowej zaprasza wszystkich smakoszy kuchni regionalnej na warsztaty kulinarne promujące tradycyjne specjały. Podczas spotkań można poznać przepisy na potrawy i przysmaki Lasowiaków i Rzeszowiaków uhonorowane przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi wpisem na Listę Produktów Tradycyjnych. Spotkania prowadzą specjalistki z Kół Gospodyń Wiejskich działających w danym regionie. Zajęcia odbywają się w parku etnograficznym w Kolbuszowej zawsze w ostatnie soboty miesiąca, w godz. 12.00-14.30. W tym miesiącu odbędzie się już ostatnie spotkanie, planowane w niedzielę 29 marca br., w czasie którego gospodynie z Handzlówki pokażą jak przygotowuje się serwatkę wielkanocną, baranki maślane oraz bułkę białą. Wstęp 25 zł/osoba. Obowiązują zapisy: 17 2271296, 17 2271071 lub e-mail: mkl@pro.onet.pl.