Aktualności

Szkolenie dla organizacji pozarządowych 27.06.2014 r.

  • 18-06-2014




Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju i Promocji Podkarpacia „Pro Carpathia” zaprasza do udziału w szkoleniu skierowanym dla organizacji pozarządowych, które odbędzie się w dniu 27.06.2014 r. w Rzeszowie Centrum Konferencyjno-Szkoleniowe w Gościńcu, ul. Przemysłowa 3.

Szkolenie organizowane są w ramach projektu „Alpejsko - Karpacki Most Współpracy”, współfinansowanego przez Szwajcarię w ramach szwajcarskiego programu współpracy z nowymi krajami członkowskimi Unii Europejskiej.

 
Tematyka szkoleń:

 

  • zagadnienia dotyczące procedur udzielania zamówień publicznych,
  • turystyka kulinarna połączona z warsztatami oraz degustacją produktów tradycyjnych, lokalnych i regionalnych.

 

Udział w szkoleniach to niepowtarzalna szansa na zdobycie wiedzy dotyczącej procedur udzielania zamówień publicznych czyli praktycznego podejścia do zamówień, zapytań ofertowych i sposobu obliczania ofert. Natomiast szkolenie dotyczące turystyki kulinarnej połączonej z dwoma warsztatami do wyboru, to świetna okazja na poznanie tradycji kulinarnej naszego regionu a także nabycie umiejętności przygotowania produktów tj.proziaki, żur dynowski oraz domowy chleb. Każdy uczestnik warsztatów otrzyma certyfikat ukończenia.

 

W ramach drugiego szkolenia możliwe jest uczestnictwo w jednym z poniższych warsztatów:


  •   I grupa: Jak u mamy – PROZIAKI – placek mączny z sodą i kefirem
  • II grupa:Wespół w zespół z ŻURKIEM DYNOWSKIM I DOMOWYM CHLEBEM

 

 

Szczegółowy harmonogram szkoleń znajduje się poniżej: 

 

Szkolenie I

 „Procedury udzielania zamówień publicznych”

8:45 – 9:00

Rejestracja uczestników

9:00 – 10:30

Omówienie zagadnień dotyczących procedur udzielania zamówień publicznych (opis przedmiotu zamówienia, zapytania ofertowe, sposób obliczania ofert, itp.), Radca Prawny Anna Augustyn

10:30 – 10:45

Przerwa kawowa

 

 

Szkolenie II

„Turystyka kulinarna oraz warsztaty”

10:30 – 10:45

Rejestracja uczestników

10:45 – 11:30

Warsztaty (do wyboru):

            I grupa:

Warsztaty: Jak u mamy – PROZIAKI – placek mączny z sodą i kefirem

           II grupa:

Warsztaty:Wespół w zespół z ŻURKIEM DYNOWSKIM I DOMOWYM CHLEBEM

11:30 – 12:15

Turystyka kulinarna, Krzysztof Zieliński, Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju i Promocji Podkarpacia „Pro Carpathia”

12:15

Degustacja produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych



Istnieje możliwość uczestnictwa w jednym lub w dwóch z wymienionych szkoleń.

 

 


Szkolenia skierowane są do organizacji pozarządowych.


 

Zgłoszenia przyjmowane są telefonicznie pod nr 661 113 291, 17 852 85 26 oraz drogą mailową pod adres: ewelina.n@procarpathia.pl do 25.06.2014 r.

 

 

W załączeniu - Harmonogram szkoleń.

harmonogram_szkolen.pdf     Harmonogram szkoleń
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION