Na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki od dwóch lat znajduje się przemyska Restauracja BOSKO, w której serwowane dania oparte są o zasady zdrowego żywienia z uwzględnieniem sezonowości produktów, z których potrafią codziennie gotować coś innego. Umiejętnie przy tym łączą tradycję z nowoczesną, autorską kuchnią.
Lokal BOSKO (ul. Władycze 1) położony jest w centrum starej części Przemyśla, tuż obok wejścia do Muzeum Dzwonów i Fajek. Jego właściciel - i zarazem szef kuchni - Maciej Łabuński w menu zamieszcza szereg dań regionalnych, pełnych bogactwa smaku ich składników, ale zestawionych w sposób absolutnie nowatorski. To nie są historyczne rekonstrukcje! Wiele z nich swój niepowtarzalny smak zawdzięcza m.in. owocowi derenia pochodzącego z Gospodarstwa Rolnego Ryś Podkarpacki.
Czas pandemii szef kuchni - oprócz intensywnej pracy nad nowymi wypiekami i daniami na zamówienie – wykorzystał na stworzenie nowych propozycji kulinarnych, które zamieści w nowym menu. W menu znajdziecie nowe propozycje lekkich dań oraz kilka regionalnych smaków. Karta dostała nowa szatę graficzną, dania są dopieszczone, ale też będą nowe smaki. Warto przetestować kuchnię BOSKO.