1 dzień
25/03/2015 r.
(środa)
|
- Podstawy serowarstwa w teorii i praktyce:
- prezentacja różnych typologii serów, klasycznych podziałów ze względu na rodzaj mleka, bakterie i enzymy, rodzaje pleśni), techniki wytwarzania oraz dojrzewania, jak również klasyczne połączenia wina i innych produktów spożywczych z serami (część teoretyczna),- ocena degustacji serów wraz z prezentacją typowych serów dla Karpat.
- Prawne aspekty działania firmy jednoosobowej, spółki cywilnej i innych podmiotów gospodarczych w branży rolno-spożywczej. Nie ma Cię i co dalej?
|
2 dzień
26/03/2015 r.
(czwartek)
|
- Prawne aspekty działania firmy jednoosobowej, spółki cywilnej i innych podmiotów gospodarczych w branży rolno-spożywczej. Nie ma Cię i co dalej? c.d.
- Elementy motywowania i negocjacji w biznesie rolno-spożywczym (w formie teoretyczno-warsztatowej). Przedstawienie teorii i zasad związanych z: motywowaniem pracowników, motywowaniem siebie, negocjacjami handlowymi, wypaleniem zawodowym.
|