W dniach 8-9 listopada 2014 r. w krakowskiej hali EXPO odbywały się targi Terra Madre - Slow Food Festival, na których zaprezentowała się mocna, podkarpacka ekipa, m.in.: firma AWB Alina Becla z Handzlówki, Ekologiczne Gospodarstwo Pszczelarskie na Podkarpaciu EKO BAŁON, Rodzinne Gospodarstwo Ekologiczne FIGA z Mszany oraz Zakład Mięsny „Jasiołka” z Dukli w ramach projektu "Alpejsko-Karpacki Most Współpracy" współfinansowany przez Szwajcarię w ramach Szwajcarskiego programu współpracy z nowymi krajami członkowskimi Unii Europejskiej.Wśród zgromadzonych wystawców podkarpackie stoisko wyróżniało się ilością zebranych w jednym miejscu producentów unikalnych wyrobów. Oprócz sprzedaży gotowych wyrobów najcenniejszym elementem targów było nawiązanie kontaktów handlowych.
- Skupiliśmy się przede wszystkim na prezentacji wyrobów z koniny – powiedział Grzegorz Schabiński z Masarni JASAM. - Ku naszemu zaskoczeniu cieszyły się one ogromnym powodzeniem, co może oznaczać, że konina znowu „wraca do łask” i coraz większa rzesza osób staje się świadomym konsumentem, doceniając nie tylko wartości smakowe tego mięsa, ale i zdrowotne. Nawiązaliśmy szereg kontaktów z małymi sklepikarzami, jak również z przedstawicielami dużych sieci handlowych. Wierzymy, że dzięki temu nasze produkty będą łatwiej dostępne.