Aktualności

Aby stół był smacznie zastawiony

  • 04-12-2016
Z jednej strony chcielibyśmy, aby ten Wigilijny Wieczór był pełen radości, z drugiej zapędzeni i zagonieni codziennością nie mamy czasu (a w niektórych przypadkach umiejętności), aby to rodzinne spotkanie także od strony kulinarnej było na najwyższym poziomie.
Ułatwiamy więc sytuację proponując wybrane oferty wybranych restauracji, które pomogą Wam, jeśli złożycie zamówienia na świąteczne przysmaki, uczynić Wigilię ciekawym doznaniem smaku.
Karczma Pod Semaforem w Bachórzu przyjmuje zamówienia do 19 grudnia br. (tel. 16 675 57 70). Klasyczne dania barszczyk, zupa grzybowa, pierogi z kaszą i grzybami (szczególnie polecam), ruskie, gołąbki, uszka ale i domowy pasztet czy sernik z rodzynkami i piernik z bakaliami.
Karczma U Garncarzy w Medyni Głogowskiej także czeka na zlecenia do 19 grudnia br. (tel. 17 772 68 30). Na dania wigilijne proponują pierogi ruskie oraz z kapustą i grzybami, uszka, barszcz czerwony i gołąbki z sosem grzybowym.

Z kolei Katering Świąteczny w wydaniu kuchni Restauracji Zamek Dubiecko (tel. 16 651 10 58) to oprócz klasycznych pierogów, gołąbków i uszek warto pochylić się nad ich pstrągiem galarecie, łososiem, marynowanym śledziem, półgęskiem (rzadkość kulinarna) czy faszerowanym jesiotrem! Można zamówić kutię z makiem, sernik i szarlotkę. Z dań mięsnych: szynkę wieprzową, schab wędzony, baleron, kiełbasę z dziczyzny czy roladę z boczku.
Na katering świąteczny zaprasza również Restauracja Hotelu Anna w Tarnobrzegu (tel. 15 644 60 60). Zamówienia na pierogi przyjmują do wyczerpania limitów, resztę do 15 grudnia br. Jest w czym wybierać: 3 rodzaje pierogów, karp smażony, dorsz po grecku, barszcz czerwony, uszka z podgrzybkiem suszonym, śledzie z sosem ze śliwki węgierki, krokiety i gołąbki z kaszą. Oferują także własne tradycyjne wędliny: galantyna z kurczaka, karkówka pieczona, rolada z boczku, ale i boczek wolno pieczony z rozmarynem. Schaby: ze śliwką i morelą, także w ziołach. Szynka pieczona, klops, liczne potrawy m.in. gulasz z szynki wieprzowej z warzywami czy bigos klasycznych oraz z własnego wypieku ciasta domowe – 8 rodzajów (!!!) w tym pychotka z migdałami i kremem waniliowym.
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION