Aktualności

W Kolbuszowej kapuściane gotowanie

  • 17-10-2016

W sobotę, 22 października br., w godz. 11.00-14.00 w Muzeum Kultury Ludowej w Kolbuszowej rozpoczną się ostatnie zajęcia z cyklu prezentującego kuchnię lasowiacką. Kuchenną bohaterką spotkania będzie kapusta, ponieważ obok ziemniaków, kaszy i grochu jest jednym z podstawowych składników potraw z regionu Puszczy Sandomierskiej.

W menu na ten dzień znajdzie się kapusta kwaszona z ziemniakami, naleśniki z kapustą i serem oraz kulebiak. Warsztaty poprowadzi Janina Olszowy, wspaniała mistrzyni regionalnych smaków. Koszt udziału: 25 zł/osoba, zapisy tel.: 17 277 12 96 lub sekretariat@muzeumkolbuszowa.pl.

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION